Purfärsk Basilika gifter sig fint med Hallon!


Recept för 4 personer

5 dl  grädde 
60 gram  vit choklad 
4 msk  socker 
2 tsk  vaniljsocker 
2 st  gelatinblad 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med vit choklad och socker – får absolut inte brännas i botten!
Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker under omrörning.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma chokladgrädden.
Häll upp i dessertskålar, kyl några timmar.
Lägg upp några stora hallon o häll lite tranbär-/hallondryck juicekoncentrat över.
Toppa med färsk Basilika som gifter sig fint med hallonen!


 

En lättare supérätt denna Valborgsmässoafton. Eftersom den lagas till i förväg behöver man inte stå o ”passa” några grytor – utan kan äta när det passar…!
Receptet är för 4 personer.


1 burk tonfisk i vatten
8 gelatinblad
1½ msk kapris
1 dj majonäs
1 msk tomatpuré
1 msk Sambal Oelek
1 msk citronsaft
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
½ gurka

Börja med att blötlägga gelatinbladen i ordentligt med kallt vatten.
Låt dem ligga i 10-11 minuter.
Häll bort vattnet från tonfisken, lägg den i en bunke och mosa den med en gaffel.
Finhacka kaprisen och vänd ner den i tonfisken.
Tillsätt nu majonäs, tomatpuré, Sambal, och citronsaft. Smaka av med svartpeppar o salt.
Vispa grädde (ej för tjock – O.B.S!) och rör ned den i tonfiskröran.
Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på låg värme.
Häll ner de smälta gelatinbladen i en fin stråle under omrörning i smeten.
Skölj en kransform (ca 1 liter) med kallt vatten och lägg finhackad dill i botten.
Ställ in i kylskåpet under 4-5 timmar för att stelna.


Servera med halva citronskivor, olivhalvor, ängssyra, kräftstjärtar, dillvippor & gurkskivor ihop med en ugnsvarm vitlöksbaguette o en klick smör.



Recept för 4 personer

5 dl  grädde 
60 gram  vit choklad 
4 msk  socker 
2 tsk  vaniljsocker 
2 st  gelatinblad 
4 st  passionsfrukt(er) 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med vit choklad och socker – får absolut inte brännas i botten!
Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker under omrörning.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma chokladgrädden.
Häll upp i dessertskålar, kyl några timmar.
Dekorera med passionsfrukt & citronmeliss