Blev lite sugen på att laga till något ”enkelt” men ändå lite lyxigt – det är ju ändå fredag!
En receptidé jag gått o grunnat på, är dessa ”tunnbrödsrullar med renstek”….
Tänk om man gjorde dem på ett helt annorlunda sätt – med tunnbrödet ”osynligt”?
Sagt o gjort…
Detta kan serveras som förrätt eller huvudrätt - bara mängden av innehåll avgör!

Recept / person
75 gram rökt renstek ( i bit)
1 kaka ”Njalla” (Polarbröd)
1 dl créme fraiche
1 blad Purjolök (väl sköljd)
2 msk Riven pepparot

 
1 morot
Finhackad gräslök
Tunt skivad purjolök (tryck ut som ringar)
Hemkokt lingonsylt
Färska lingon (som dekoration)
1 tsk råsocker
1 msk smör (…typ) 
 

Dressing
1 krm  Tryffelolja
1 msk Rapsolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 ”stöt” paprikapulver
1 ”stöt” vitpeppar”
 Rör ihop dessa ingredienser o låt svalna

Börja med att riva sönder “Njallan” till mindre bitar.
Mal den till småbitar i stavmixerns större behållare.
Lägg åt sidan i en burk med lock.
Skär därefter renköttet i grova bitar ihop med det gröna från ett stort purjolöksblad.
Klicka i Créme fraiche + 2 msk riven pepparrot
Mixa ihop detta med korta pulser från stavmixern.
Rör i brödbitarna för hand till en grov smet.
Använd en metallring (sk.utstickare) för att forma tartaren och packa den löst.
Ställ in i kylen 2 timmar för att svalna. 

Till serveringen:
Strimla moroten med en osthyvel. Värm stekpannan till medeltemperatur.
Låt smöret smälta o lägg därefter i morotsstrimlorna.
Bryn lätt – får inte bli ”bruna”!
Strö därefter sockret över och vänd snabbt ner.
Lägg upp runt tartaren och ringa dressingen ovanpå dom varma grönsakerna.
Serveras medan grönsakerna är varma.

En kall, ljus lageröl är kronan på verket till detta!