Ryggskottspasta med köttfärssås…
Efter en fisketur med junior d.ä som slutade med akut ryggskott efter ett ”groptramp” från mig, förbyttes fiskehelgen till en transportsträcka av smärta. Gäddfärsen som skulle införskaffas får vänta…
Men blir lite hjälplös när ryggen pajar…

Vi evakuerade sommarstugan och fick hjälp med att återvända till ”Tätorten”…Väl där – blev det ju middagsdags och med det som fanns hemma och assist från Filip, så blev det lite mat i alla fall… 

Köttfärssås ”Backshot”
400 gram nötfärs
1 stor gul lök finhackad
2 (stora) vitlöksklyftor
50 gr smör
1 msk vetemjöl
1 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
2 tsk paprikapulver
1 krm kanel
2 dl mjölk
1 dl tomatketchup
Salt
200 gram tomatpuré
75% av en kruka färsk Basilika 

Hacka löken medelgrovt och bryn den i smöret. Strö över kanelen och paprikapulvret.
Tillsätt därefter köttfärsen och bryn alltsammans till en ”gyllenbrun” färgton.
Strö över vetemjölet och låt det bryna med en stund. Häll därefter över mjölken. Salta och peppra ”efter behag” och kläm ner tomatpurén + ketchupen.
Pressa sedan ned vitlöken, finhacka basilikan – lägg på locket o låt detta koka ihop 5-6 minuter på låg värme. 

Serverades med Spirali Trocolore, svarta oliver, färska basilikablad, skivad Jalapeño och nyriven parmesanost.

Kommentera

Publiceras ej