För en tid sedan var jag bjuden på middag hos en kär vän.
Där blev jag bjuden på ”Baconlindade älgfärsbiffar” som var otroligt gott!
Då föddes en idé om att göra en liknande rätt som hennes – men med fläskfärs och att ”dra den lite” åt Asienhållet. Sagt o gjort – idag var det dags att pröva.
Resultatet blev en mycket smakrik söndagmiddag, med lite annorlunda smaker.
Recept för 4 personer (tillagningstid ca 1 timme) 

400 gram fläskfärs
1 pkt Scan Bacon (rätt längd!)
1 kruka persilja
100 gram Kvibille Ädelost
1½  dl Sweet Chili Sauce (ICA)

1 schalottenlök
½ matsked Thailändsk fisksås
1 tsk Soyasås
1½ dl grädde
Smör 

Äggnudlar (fungerar med vilka nudlar som helst, antagligen)
Koka nudlarna enl förpackningen. 
 

Börja med att blanda fläskfärsen med chilisåsen.
Bryt ädelosten i småbitar o tryck ut den i smeten.
Finhacka persiljan o blanda ned den.
Salta efter behag.
Forma 8 st biffar av färsen o ”svep” bacon runt kanterna.
Vik in kanterna både över o under.
Värm upp stekpannan o klicka i 50 gram smör.
Bryn biffarna på medelhög värme 4-5 minuter / sida.
Lägg därefter biffarna på ett fat o låt stå varmt i ugnen på 100°

Sätt finhackad schalottenlök i den ännu varma stekpannan o låt den brynas o få färg.
Häll därefter ner grädden, fisksåsen o soyan o låt sjuda i 5 minuter.
Sila bort vattnet från nudlarna, lägg upp biffarna o häll upp såsen.
Serveras omedelbart med persilja på topp.

 

Kommentera

Publiceras ej