Ett recept som låter lite annorlunda, då man ”normalt” använder basilika i köttfärssås t ex…
Blev dock nyfiken och ”gjorde om” detta så det passade min smakpalett…
Resultatet är en mycket spännande efterrätt som gör sig mycket bra efter en kryddstark middag!
Våga pröva! :-) 

1 dl plockade basilikablad (en hel kruka)
3 dl grädde
1½  mjölk
2 ½ gelatinblad
4 msk strösocker
Skalet från ½ apelsin + köttet som filéas
Hallon, apelsin & basilika till garnering 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp vatten o häll ner basilikabladen, låt dem koka i 20 sekunder.
Häll bort vattnet o kyl ner basilikan o pressa vattnet ur bladen.
Koka upp grädden, sockret o mjölken i en kastrull.
Häll upp 1 dl (typ..) av grädden i en mixer o tillsätt basilikan.
Kör på hög hastighet!

Blanda ner i resten av grädden ihop med apelsinskalet o låt dra i 5 minuter.
Häll allting genom en finmaskig sil o pressa genom det sista med en matsked.
Kläm vätskan ut gelatinbladen o rör ned i den varma gräddblandningen.
Häll upp i portionsglas o ställ i kylen att stelna 4-5 timmar.
Servera ihop med färska hallon, apelsinfiléer o blad av basilika.

Kommentera

Publiceras ej