Efter en utebliven Påskmeny pga diverse andra engagemang,
så lagas påskmaten nu i helgen i stället! 
Går precis lika bra - sååå traditionsbundna har vi aldrig varit!
Detta var en väldigt "god idé" som förrätt.

2 ägg (XL)

1½ dl grädde
1½ msk finhackad gräslök
1 msk finhackad kapris
100 gram böcklingpastej
3 gelatinblad
Salt, vitpeppar
Fullkornstunnbröd (mjukt)
Tångkaviar (Wasabi), böcklingpastej + rödlök och gräslök till dekoration

 

Spola upp kallt vatten i en skål o lägg i gelatinbladen.
Finhacka gräslök och kapris.
Värm upp en kastrull på låg värme och häll i grädden.
Knäck äggen och vispa ner försiktigt i grädden.
Rör ned böcklingpastejen, gräslöken och kapris.
Smaka av med salt o peppar.
Lägg gelatinbladen i en kastrull och värm upp försiktigt till dom har smält.
Häll ner gelatinet under omrörning i ägg/gräddblandningen.
Låt svalna några minuter – INTE för länge - får inte börja stelna!
Stansa ut rundlar ur fullkornsbrödet med en utstickare.
Låt brödet vara kvar i botten av metallringen och häll i ägg/gräddblandningen.
Fyll utstickaren helt och ställ in i kylen för att stelna/svalna 3-4 timmar.
Servera med ringlad böcklingpastej, wasabikaviaren + rödlök och gräslök.
En ljus och kall lageröl till detta – rekommenderas!

 

Kommentera

Publiceras ej