Vi fick till en varmrätt också - ett experiment - som fungerade jättebra!
Man väljer "styrkan" själv genom att balansera messmöret / Dijonsenapen :-)

Recept för 4 personer
500 gram fläskfilé
1 st  gul lök, finhackad
1 st  röd paprika, tärnad
150 gram  champinjoner, tunt skivade
2 st  vitlöksklyftor, pressade
1 msk  kycklingfond, koncentrerad
Röd chilifrukt - efter "behag"
2 msk  dijonsenap
3 msk  messmör
4 dl  grädde
1 dl torrt rött vin
salt och peppar

1 msk olivolja
1 msk smör

Bladpersilja 

Långkornigt o vildris
4 portioner
Koka riset enl. instruktioner på paketet – men i stället för salt, använd två grönsaksbuljongtärningar.

 

Häll olivolja i en stekpanna o låt den värmas upp. Bryn den gula löken till den tar färg.
Tillsätt champinjoner, paprika och vitlök. Låt allting brynas till en gyllenbryn nyans.
Tag upp o lägg åt sidan.

Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka skivor och bryn dessa i smör på lite högre temperatur.

Tillsätt vinet och grädden o låt puttra ihop några minuter.
Tillsätt alla grönsaker, kycklingfond, grädde och messmör och låt koka ihop 10-12 minuter.
Smaka av med salt o peppar.

Servera med bladpersilja o ett glas rött.

 

Kommentera

Publiceras ej