Har massor av vinbärsbuskar här jag bor – o hyresvärdens tillstånd att nyttja allt som finns på tomten!
Maten idag bestod av rester – men till dessert kan man ju utforska ”sin” stora tomt o se hvad som finns :-)

Gelélagret:
2 ½ st gelatinblad
1 dl  vatten
1,5 dl koncentrerat – BOB ”Jordgubb & rabarber”…..
1½ dl vinbär, röd
1 tsk strösocker

Yoghurtlagret:
2 st gelatinblad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl Grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker 

Chokladsåsen:
1 dl vatten
1 dl kakaopulver
½ dl strösocker
½ dl vaniljsocker

Gör så här:
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 1 dl vatten & saftkoncentratet.
Ta kastrullen från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen o låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften o strösockret. Häll blandningen i formar, koppar eller det som finns!
Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.

Lägg gelatinbladen till ”gräddelen” i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.
Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3-4 timmar.
Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dom i hett vatten ca:30 - 40 sek - annars smälter dom!

Låt sockret, chokladen o vattnet få ett uppkok på låg värme.
Häll upp chokladsåsen, vänd upp puddingen på ett fat o placera ovanpå chokladsåsen.
Garnera med röda vinbär o lite grönt!
Jättemumsigt o väldigt "sommrigt" ;-)

Kommentera

Publiceras ej