En inte helt ”rättrogen” LCHF rätt kanske – men väldigt god!
Förhållandevis enkel att göra. Känslan av lite ”lyxig mat” finns också en vanlig lördagkväll!

2 kycklingfiléer
Syltad paprika
Zucchini (mellanstor)
1 morot (mellanstor)
Färsk (frusen) sparris (2-4 st)
½ gul paprika
1 röd chilifrukt
1 schalottenlök (finhackad)
1 lime (liten)
1 krm rosépeppar
1 msk Asiatisk fisksås
1 msk riven parmesanost
1 krm rosépeppar
1 krm grönpeppar
1 ”stänk” Sojasås

Låt sparrisen få ett uppkok i lättsaltat vatten.
Ställ åt sidan för att svalna.

Kycklingfiléerna delas på mitten – men skärs inte igenom. Vi fyller med Ädelost på tub och syltad, strimlad paprika. Fäst sedan Bacon med en (eller flera!) tandpetare och linda runt – fäst en ny där den första inte ”räcker till” (överlappa) och förslut väl.
Salta o peppra lätt.
Bryn Filéerna i en stekpanna 4-5 min/sida så dom får lite färg.
Därefter in i ugnen på 225° i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta.
Ta ut från ugnen o låt vila några minuter innan servering. 

Låt en stor klick smör smälta i samma panna som kycklingen bryntes i.
Skär chilifrukten i tunna skivor och hacka löken.
Bryn i stekpannan till dom börjar få färg.
Hyvla tunna strimlor av morot och zucchini.
Skär chilifrukten i tunna skivor.
Riv skalet av limen och pressa ut saften.
Skär bort fästet och kärnorna från paprikan och strimla den fint.
Smörstek moroten, zucchinin och paprikan.
Krydda lätt med salt o peppar – tillsätt fisksåsen o sojan.
Låt nu detta puttra ihop på låg värme några minuter till det mesta av vätskan dunstat o smakerna koncentreras. Skär upp kycklingfiléerna och lägg upp med sparris och grönsakerna.
Mortla pepparkornen lite grovt och strö över.
Strö färskriven parmesanost över.
Klipp gärna lite bladpersilja över.


Servera gärna med ett fruktigt o smakrikt rött vin.
I detta fall Cigarra Shiraz Tinta Barroca (2011)

 

Kommentera

Publiceras ej