Onsdag - o lite tid till matlagning mitt i veckan. Brukar vara en av veckans stressigaste dagar, konstigt nog…
Hade t om  ”en plan” för ikväll! Återigen – en kanske inte helt ”fundamentalistisk LCHF-rätt”
Fungerade dock alldeles utmärkt och hittade en spännande kombination till på köpet.

Recept till 2 personer:
Citron- & rosépepparmarinerad lax
250 gram laxfilé
2 msk olivolja
½ krm salt
1/4 krm vitpeppar
1 krm Rosépeppar (mortlad)
saften från ¼ citron.
Ta fram laxfiléerna och låt dem tina i kylskåp ett 12-15 timmar.
Salta o vitpeppra. Gnid in på båda sidor.
Pressa citronsaft över o ringla oljan över.
Lägg i en låg skål, vänd några gånger o låt marinera 2-3 timmar.
Grilla i en grillpanna på hög värme några minuter på varje sida.

 

Broccoli & sellerimos
Ca 3 dl selleriknippen
1 kraftig stam av selleri
½ krm muskot
¼ krm salt
smörklick
 
Koka Broccolin i lättsaltat vatten.
Låt bara få ett uppkok o ställ åt sidan.
Skär ned sellerin i 1 cm breda skivor.
Kör i en mixer ( ..i ”byttan” - inte med staven! :-)
Häll sedan ner broccolin, muskot & smörklicken.
Kör på högsta fart i mixern ca ½ minut – tills det får en ”krämig” o härligt grön konsistens.
Smaka av med salt om nödvändigt.

 

Marinerad rödlök
½ rödlök
½ dl rödvinsvinäger
½ msk socker (hoppa över om LCHF!)
1 krm salt
1 msk solrosolja
Färsk mynta (till servering O.B.S!)
Skär löken till ringar o halvera dessa.
Sätt löken i en låg plastskål.
Blanda resten av ingredienserna och häll över löken.
Låt marineras till nästa dag.

Servera allting med några sallatsblad.
Finhacka några blad av färsk mynta och strö över.
En smaksensation!

 

Kommentera

Publiceras ej