Hamnade i tidsnöd ikväll och insåg snabbt att några baconlindade kycklingfiléer inte skulle hinnas med här……Så – det blev en kyl- & frysrensning!
Resultatet blev  - hoppas jag – i LCHF´s anda. Dessutom väldigt gott!

1st Nordchark (Kokt Julkorv) frysfynd….
1 litet blomkålshuvud
1 schalottenlök (finhackad)
1 röd chilifrukt (tunt skivad)
2 champinjoner (tunt skivade)
1/3 kruka bladpersilja
2 lagerblad
Salt & vitpeppar
½ msk rapsolja
smörklick

Gör så här:
Dela korven – på mitten och koka upp i lättsaltat vatten. Tillsätt två lagerblad.
Efter uppkoket – låt korven småputtra i 12-13 minuter och ta sedan av värmen.
Under tiden - Hetta upp stekpannan o häll i hälften av rapsoljan.
Lägg i den hackade löken och chilin. Bryn ett par minuter o lägg åt sidan.
Plocka buketter av blomkålen och skär dessa i 1.5 cm tjocka skivor. ”Trimma” kanterna.
Stek den skivade blomkålen i resten av rapsoljan på medelhög temperatur.
Klicka i smöret! Sedan när blomkålen börjar få lite färg – häll ner chilin, svampen och löken och låt bryna ihop några minuter till. Salta o peppra efter behag. 

Skärv korven i skivor och lägg upp.
Plocka persiljan från stjälkarna och strimla/hacka det fint o strö över.

Serverades ihop med ”Julklappssenapen” från Lehnsgaard – ”Bornholmsk Sennep – med lakrids”  - och en liten  Mauro Primitivo del Salento 2011.
Snabb middag - mycket mumsigt – med små medel!

1 kommentarer

GBM

02 Feb 2013 09:46

Det här ser ju riktigt gott ut !

Kommentera

Publiceras ej