Mitt i allt elände är det trösterikt att laga mat. Speciellt GOD sådan!
Många tror att detta med att gå ned i vikt innebär trista menyer – nä, inte i detta hus!
Med grabbarna på besök denna helg blev det till att laga två rätter – en med pasta och en utan….läs den ”spännande fortsättningen”!

Recept för 4 personer:
4 portioner Barilla Gnocchi
1 dl grädde
2 pkt Cantadou 4 peppar 
800 gram köttfärs
1 pkt Scan Bacon
2 påsar Tacokrydda
1 stor gul lök (riven)
2 stora vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt, skivad
1 stor morot (riven)
1 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1 krm rosépeppar
250 gram Keso
70 gram Sugar snaps
50 gram syltad paprika
1 msk Dijon senap 

Gör så här:
Knaperstek baconet o lägg på hushållspapper för att dra ut fettet.
Bryn lök, morot och chili till den mjuknar o börjar få färg. Lägg åt sidan
Köttfärsen bryns i ganska frikostig mängd smör tillsammans med olivolja
2 påsar av ICA´s Tacokrydda och två rejäla klyftor vitlök pressas ned + 1½ dl vatten.
Låt puttra på i ca: 10 minuter till vätskan reducerats.
Tillsätt lök, morot och chili och klipp baconet i mindre bitar o rör ned.
Låt puttra på låg värme utan lock

Gnocchin får koka i saltat vatten.
Efter koktiden silas pastan genom ett durkslag o hälls tillbaka i grytan.
Rör ned 2 pkt mjukost Cantadou 4 peppar och 1 dl grädde.
Värm upp till osten har smält. Skär Sugar snaps i små bitar och rör ihop med keson.
Blanda ned paprikan och dijonsenapen.


Grabbarna åt pasta och undertecknad åt kesoröran.
Alla var lika nöjda!
Sköljdes ned med Selvarossa Salice Salentino Rosso 2010

 

Kommentera

Publiceras ej