Efter en långpromenad i ett fantastiskt soligt vårväder med +3°, blev jag inspirerad att laga mat från medelhavsområdet(!) Massor av snö här – fortfarande, men vad gör man inte för att förgylla tillvaron…




Receptet är för 4 personer
Kall Basilikasås
2 dl smetana
1 kruka basilika, bladen
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
Salt, peppar och chili flingor
 
Blanda ihop ingredienserna och mixa med mixerstav, smaka av med salt, peppar och ev mera chili.
Ställ i kylen ett par timmar.
 
Lammfärsen
400 gram lammfärs
1 röd chilifrukt
1 grön paprika
1 (stor) bananschalottenlök
1 msk finhackad färsk timjan
30 gram smör
1 msk olivolja
Salt & Vitpeppar
2st  zucchini, delas på längden.
100 gram finriven Mozzarella
 
Bryn löken, paprikan o chilin några minuter på hög värme i smöret o tillsätt olivoljan.
Tillsätt lammfärsen och bryn runt ordentligt.
Salta, peppra och tillsätt timjan.
Låt puttra på lite lägre värme några minuter. 

Dela zucchinin på längden och gröp ur kärnorna.
Pensla in halvorna med olivolja och strö lite flingsalt över.
Låt stå o dra i 5 minuter.

Skeda därefter upp köttfärsen i urgröpningen.
Strö riven mozzarella över och placera mitt i ugnen i 225° i 18-20 minuter.
Servera med rucolasallad.

 

Kommentera

Publiceras ej