Onsdagskväll – o lång dag på jobbet…besök på Willys – som har 175 gram Pepparbiff för halva priset!
Snabba köp och en ny ”LCHF-rätt” har sett dagens ljus!
 




Recept för en (1) person
175 gram pepparbiff (2 st biffar)
½ tsk olivolja
20 gram smör
Salt & vitpeppar
½ msk oxfond
½ dl grädde
½ msk Brun Maizena redning

 
3 stora morötter
100 gram Philadelphia Cream Cheese
1 “tum” ingefära (rives fint)
 
2 stora champinjoner
50 gram ”St Clemens Grädd Danablu” (Dansk ädelost)
½ msk finhackad rödlök
Några ”strån” syltad paprika
Persilja
Skär bort foten på campinjonerna och fyll ”gropen” med lite finhackad rödlök och ca 25 gram ädelost
Sätt ugnen på 200° och låt champinjonerna vara där ca 18-20 minuter.
Skala och aptera morötterna i bitar om 3 cm – och koka i lättsaltat vatten till de är helt mjuka.
Skala och riv ingefäran fint. Låt Philadelphiaosten stå framme o bli rumstempererad.
Värm upp en stekpanna med 1 tsk rapsolja – tillsätt därefter 10 gram smör (typ…)
Bryn biffarna 3 minuter per sida och vänd ett par gånger.
Lägg därefter biffarna åt sidan o håll varma.
Klicka i resten av smöret i stekpannan och häll i grädden, oxfonden och maizenaredningen – låt det koka upp.Ta åt sidan o håll varmt.
Kör morötterna, ingefäran och Philadelphiaosten i en mixer till en fin slät kräm.
Lägg några strån av syltad paprika över champinjonerna.
Finhacka persilja. Häll sås i botten och lägg upp. Strö finhackad persilja över.
Helt underbart gott en vanlig onsdag!

 

1 kommentarer

GBM

13 Feb 2013 22:27

Ser läckert ut !!

Kommentera

Publiceras ej