När man för en gång skull hittar stora frysta räkor med skal, då passar man på!
Det blev en trerätters middag från dagens fynd på ICA Näsbyn!

300 gram oskalade frysta, tinade räkor
2 dl majonnäs
4 msk sweet chilisås
1 krm tabasco
2 msk torr sherry (Vintry's Amontillado Superior (nr 8277)
4 gelatinblad 

Garnering:
Sallatsblad
Fin stenbitsrom
Några skalade räkor
Citron
Kryddkrasse 

Lägg gelatinet i rikligt med kallt vatten minst 10 min.
Rensa räkorna – o spara några för dekorationen.
Kör resten i en mixer o finhacka dem.
Krama ur gelatinbladen och smält i ett hett vattenbad.
Blanda majonnäsen, chilisåsen, vinet och gelatinet.
Rör ner räksmeten och blanda väl.
Skölj portionsformar (9 cm) med kallt vatten och fyll i räkblandningen.
Täck över formarna och låt stå kallt 3 -4 timmar. 

Lossa sedan runt kanterna med en spetsig kniv. Häll upp portionsvis.
Garnera med rom, sallatsblad, räkor o lite klippt krasse.

 

Kommentera

Publiceras ej