När man för en gång skull hittar stora frysta räkor med skal, då passar man på!
Det blev en trerätters middag från dagens fynd på ICA Näsbyn!

Skal och rens från 500 gram räkor (resten blev räkpastejer och grillade räkor)
1-2 msk smör
100 gram räkor
1 gul lök
½ pkt passerade tomater med basilika
5 dl fiskbuljong
1½ msk maizenaredning
4 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar 

Skala räkorna. Fräs skalen i smör en kastrull.
Rör om så att skalen inte bränner fast.
Finhacka löken och lägg i, tillsätt även passerade tomaterna.
Häll ner buljongen o låt koka 15-18 minuter.
Sila bort räkskalen och häll ner mjölken.
Låt soppan få ett uppkok o puttra i 5 minuter.
Salta och peppra. 

Servera med några räkor och en kvist färs mynta.
Rostat fullkornsbröd + goudaost gör sig bra också!

1 kommentarer

gbm

17 Feb 2013 22:27

Oj,så vackert ! Säkert jättegott också .

Kommentera

Publiceras ej