Fick ikväll en idé om asienispirerad mat – något snabbt och lättlagat eftersom mina söner är på besök.
Satt o klurade i bilen på väg till Boden (8 mil..)Resultatet blev mycket lyckat! Sönerna tyckte att detta måste vi snart äta igen! Grabbarna åt äggnudlarna – medan jag själv körde ett lägre intag av kolhydrater.

Recept för 3 personer (tillagningstid ca 0,5 timme)
500 gram fläskfärs
1 pkt persilja
140 gram Kvibille Ädelost
2st Röda Chilifrukter
1 schalottenlök (finhackad)
1½ matsked koncentrerad kycklingfond
1 tsk Soyasås
Rapsolja
Vitpeppar
ev salt

Börja med att bryna schalottenlöken i en djup stekpanna, låt den inte börja ”få färg” - låt den bara bli mjuk. Bryn därefter färsen. Häll ner kycklingfonden o låt puttra en stund på medelvärme. Bryt ädelosten i småbitar o tryck ut den i färsen.Finhacka persiljan o chilifrukterna och blanda ned dem.
Blanda väl, lägg locket på stekpannan o låt stå på låg värme. 

Äggnudlar (ICA:s 250 gram men fungerar med vilka nudlar som helst, antagligen)
Koka o skölj nudlarna enl förpackningen. Sila bort vattnet från nudlarna och ringla lite rapsolja över. 

Broccoli & Avocadomos
200 gr Broccoli
2st Avocado (mogna)
1 krm riven muskot
½ msk rapsolja 

Koka ”sakta” Broccolin i saltat vatten.
Efter ca 5 min  - häll Broccolin genom ett durkslag.
Lägg alltsammans i en matberedare – och häll ihop avocadon med Broccolin.
Ringla lite olja över och tillsätt riven Muscot.
Kör på högsta fart i matberedaren ca 30-40 sek – tills det får en ”krämig” o härligt grön konsistens.

Alltsammans serveras omedelbart med finhackad persilja o chilifrukt på topp.
Eftersom detta var lite ”planerat” sköljde undertecknad ner med rumstempererad saké.

 

Kommentera

Publiceras ej