Fredagkväll brukar innebära god middag – men NU - blir det ingen pasta, ris eller potatis….
Stod på ICA i kväll o kände mig lite villrådig. Snabbtittade i deras ”Billiga veckan-blaska”
och fick syn på något som lät hyfsat intressant. Upptäckte att jag hade det mesta hemma – utom Teriyakisåsen och kotletterna som raskt inhandlades. Kunde ju naturligtvis inte avhålla mig från att göra en egen version av receptet. Resultatet blev över förväntan!

 
Recept för 2 personer
2st fläskkotletter (347 gram)
1 dl teriyakisås
½ stor rödlök
1 röd paprika
1 förp bambuskott
Broccoliknippen (efter behag)
1 msk rapsolja
Ingefära (2cm, färsk, riven)
Rosépeppar
Koriander (torkad)
1 msk Sambal Oelek
 
Bryn rumsvarma fläskkotletter på medelvärme 2-3 min / sida i rapsolja, salta o peppra lätt.
Pensla på 1 msk teriyakisås.
Sedan in i ugnen på 200° ca 15 minuter, till de får en vacker rödbrun färg.
 
Skär rödlöken i klyftor. Skölj bambuskotten i ett durkslag o låt rinna av.
Dela paprikan, plocka ur kärnorna och strimla den lite fint.
Stek grönsakerna i ½ msk olja. Tillsätt teriyakisåsen, ingefäran och Sambal Oelek.
Blanda om försiktigt under någon minut.
Låt sedan puttra på låg värme några minuter.
 
Tag kotletterna ur ugnen och skär dem i smala skivor.
Servera med krossad rosépeppar och koriander.
 

Hade säkert varit mycket passande med en iskall asiatisk ljus lageröl här – Singha – t ex.
Men inte denna helg…!

Kommentera

Publiceras ej