Ett recept som inte har existerat – förrän – nu!
Ville kombinera asiatiska smaker med LCHF-stuk.
Smakmässigt var detta verkligen sensationellt gott – våga pröva!
Den rivna limen ihop med fonden gör hela grejen!

125 gram laxfile utan skinn
20 -40 gram smör
Salt & vitpeppar (efter behag)

Smörstek laxen på medelhög värme ca 4-5 minuter på ena sidan – vänd därefter och stek två minuter. Håll varm fram till servering. (svep in i folie)

Zucchini (mellanstor)
1 morot (mellanstor)
1 kruka färsk koriander
Sockerärtor (8-12 st)
Färsk (frusen) sparris (2-3 st)
½ gul paprika
1 röd chilifrukt
1 lime
1 msk kalvfond
1 krm rosépeppar
125 gr Keso
½ burk Lei Lani chilisås (var ju till Hpda igår!)

Låt sparris och sockerärtor få ett uppkok i lättsaltat vatten.
Ställ åt sidan för att svalna. 

Låt en stor klick smör bryna i en djup stekpanna.
Hyvla tunna strimlor av morot och zucchini.
Skär chilifrukten i tunna skivor.
Riv skalet av limen.
Skär bort fästet och kärnorna från paprikan och strimla den fint.

Fin/grovhacka en kruka koriander – (spar lite till dekoration)
Smörstek moroten, chilin, zucchinin, sparrisen, sockerärtorna, paprikan, koriandern och det rivna limeskalet i samma panna som laxen fick stekas i.
Krydda lätt med salt o peppar – tillsätt kalvfonden.
Låt nu detta puttra ihop på låg värme några minuter. 

Blanda Lei Lani chilisåsen med keson och lägg upp med Laxfilén och den heta grönsaksröran.
Strö lite hackad koriander och några Rosépepparkorn över.
Skär tunna skivor av lime och plommontomater o servera ihop med laxen.

Skölj ned med en "Rio Claro Sauvignon Blanc 2011" :-)

1 kommentarer

GBM

27 Jan 2013 16:14

Ja,det ser verkligen gott ut !!

Kommentera

Publiceras ej