Söndagens middag är inne på den ”smala linjen”.
Det går att göra väldigt god smalmat – detta är ett sådant exempel. 

Receptet räcker till 2 personer.
150 gr Broccoli
2st Avocado (mogna)
1 påse valnötskärnor
1 krm riven muskot
½ msk olivolja 

Koka ”sakta” Broccoli i saltat vatten.
Efter ca 10 min  - häll Broccolin genom ett durkslag.
Lägg alltsammans i en matberedare – och häll ihop avocadon med Broccolin.
Gröp ur avocadona , klipp ner en HEL kruka persilja.(spara lite till dekoration)
Tillsätt valnötskärnorna. Ringla lite olivolja över och tillsätt riven Muscot.
Kör på högsta fart i matberedaren ca 1 minut – tills det får en ”krämig” o härligt grön konsistens.

Laxtartar:
125 gram fryst o därefter tinad laxfilé
1 liten morot (tunt skivad)
1 liten fänkål (tunt skivad)
1 röd chilifrukt (tunt skivad)
½ rödlök
½ dl finhackad gräslök
Fänkålsdill
Soya
Citron

Citrondressing:
½ dl citronjuice
1 vitlöksklyfta
½ dl rapsolja
Salt & peppar
Tabasco 

Skär fänkålen & moroten i tunna skivor, koka upp lättsaltat vatten i en kastrull,
lägg i o låt dem bara mjukas upp under några minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
Skär laxen i fina strimlor medan den ännu är lite frusen.Skär den därefter i små tärningar.
Finhacka rödlöken, moroten, chilin och fänkålen (spara lite till dekoration)
Rör ihop med laxen, löken och gräslöken.
Smaka av med salt, vitpeppar o ett stänk soya.
Använd en utstickare och ”Packa ihop” med medföljande stomp.
Ställ in i kylen minst en 2 timmar.

Skala vitlöken och pressa den.
Mixa allting till dressingen med en gaffel – tillsätt lite salt o vitpeppar o ett stänk Tabasco.
Ställ in i kylen för att svalna.

Ta fram från kylen o toppa med fänkålen. Garnera med gräslök, dressing, citron, lite chili och fänkålsdillen. Skeda upp purén o dekorera den med persilja.

 

1 kommentarer

Anita

13 Jan 2013 16:04

Himla så gott de ser ut..

Kommentera

Publiceras ej