Söndagsmiddag – och fisk. Kalorisnålare mat är målsättningen under lång tid framöver.
Det går dock att snitsa till det ändå!

Recept för 2-4 pers
400 gr Fiskfilé
½ citron (saften)
65 gr Finbladig salladsmix (ruccola, babyspenat, grön sallat, röd sallat)
50 gr riven parmesanost
60 gr cashewnötter (rostade)
1 klyfta vitlök (stor)
3½ msk olivolja
½ krm salt
½ krm vitpeppar

 

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Spara några för dekoration.
Mixa salladen, de rostade nötterna och parmesanosten.
Tillsätt oljan, salt och peppar och mixa till en jämngrov smet.

Sätt ugnen på 200°
Dela fisken i 2-4 bitar och bryn lätt i lite oljan i en stekpanna.
Fördela citronsaften och peston över fiskbitarna och toppa med några nötter.
Stek i ugnen ca 10 minuter.


Servera med lättsaltade haricots verts och strimlade morötter som brynts i lite olja.

 

1 kommentarer

GBM

06 Jan 2013 17:06

Det här ser ju smaskens ut!

Kommentera

Publiceras ej