Fortsätter improvisationerna i det Japanska gränslandet…
Tonfisk ”på burk” är vad vi ser i denna landsände i ICA´s butiker…
Så – varför inte försöka hitta på någonting med detta?
Lite tidskrävande – men varför inte?

 

Recept för två personer:
Jasmineris (kokas enl. recept) + 1 tsk curry + 2 lagerblad.
Efter att riset har svalnat - blanda ned 1 tsk vitvinsvinäger + ”aningen” fisksås. Forma till ett ägg o ställ svalt.

 

Koka upp 3 dl fiskbuljong ihop med 2 dl gröna ärter.
Tillsätt 1 tsk ”Asiatisk fisksås”. Fisksåsen ÄR salt – så ” additional salt” skall inte behövas.
Rör ned 1- 1½ tsk Maizena o låt koka ihop på låg värme till en trögflytande konsistens.
Håll varmt!

 

Bryn finstrimlad purjolök med en klick smör o lägg åt sidan för att serveras/presenteras ihop med dom inlagda morötterna.

 

Inlagda morötter
”Morötter”
0.5 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 dl ljus lageröl
1 tsk Sambal Oelek
1½ cm bit ingefära (skivas)
Strimla morötterna tunt och skär dem i tunna stavar.
Koka upp vinäger, socker, vatten, sambal och ingefära till en lag och slå den över morötterna. Låt dra några timmar.

 

1 burk (185 gram) tonfisk i olja
Bryt tonfisken i mindre bitar o lägg upp.
Häll den varma såsen över.
Servera med riset, morötterna, purjolöken och såsen + Broccoli (kan uteslutas…)

 
Avnjutes bäst med en iskall, Asiatisk, ljus lageröl ;-)

1 kommentarer

Anonym

10 Jul 2013 12:08

Ja,det här är ju vackert och är säkert mycket gott !

Kommentera

Publiceras ej