Efter ett antal dagar med färsk, nyfångad fisk i Norge fortsätter vi med di Asiatiska ”studierna”,
denna gång Pad Khing.
Jag ville ha lite mera färg än originalet, så, det blev så här…

 

Recept för 4 personer:
800 gr Kycklingfilé (strimlas)
1/4 grön paprika
1/4 röd paprika
2 champinjoner (skivas tunt)
100 gram ingefära (skär i smala stavar)
1 gul lök (skivas)
3 vitlöksklyftor (skivas tunt)
2 stjälkselleri (så smala som möjligt, skivas)
1½ tsk socker
2 tsk vatten
Soyasås, efter behag!
Ostronsås, efter behag!
½ dl Rapsolja

4 portioner Jasminris, som kokas enligt instruktion + en extra dl vatten för att förhindra uttorkning!

Värm upp en wokpanna på medel- eller strax över, INTE het!
Häll i rapsoljan och vitlöken o låt det brynas till en gyllenbrun färg.
Lägg i det strimlade kycklingköttet o låt det brynas väl.
Lägg ner alla grönsaker och champinjonerna.
Häll i soya, ostronsås, socker och vatten. Låt koka under omrörning.

 

Dekorera/servera med strimlade morötter och tunna gurkskivor + strimlor av purjolök.
Sedan är det ju så att – till dessa rätter smakar en Thailändsk öl (typ Singha) bäst!

Kommentera

Publiceras ej