Inget är så gott som egenfångad fisk! Denna rätt andas verkligen sommar :-)

Recept för 4 personer:
600-700 gr abborrfilé
0,5 tsk salt
50 gr smör eller margarin
1½ krm vitpeppar
 
Ansjoviskräm:
2 dl Grekisk yoghurt
1 liten ask (55 gr) Grebbestad Ansjovis, finhackad + spad
2 msk gräslök, hackad

Tillbehör:
8 hg färskpotatis
1 knippe rädisor, skivas tunt
½ dl gräslök, hackad
75 g sockerärter
1 krm svartpeppar
2½ msk olivolja
1 msk Dijonsenap

Blanda samman ingredienserna i ansjoviskrämen och ställ in i kylen.
Koka upp potatis i lättsaltat vatten. Smält smöret i en stekpanna.
Salta och peppra abborrfiléerna, stek dem 1-2 min på varje sida.

När potatisen nästan har kokt färdigt - lägg i sockerärter i kokvattnet.
Låt koka ca 2 min. Häll av vattnet, skiva potatisen i cmtjocka skivor o vänd ner gräslök, olivolja, dijonsenap + rädisorna, salta och peppra efter behag.
Servera bums med nystekt abborre, kall ansjoviskräm.
Riktig sommarmat!

Kommentera

Publiceras ej