En mycket delikat förrätt som tar lite tid att göra – men är värd besväret!

Recept för 3-4 personer
125 g laxfilé
125 g torskfilé
2 dl olja
Salt
Vitpeppar

150 gram philadelphiaost (naturell)
1 lime, saft + rivet skal.
50 gram färskriven Pecorino

Mosa Philadelphiaost med lime och salt, kyl och servera den till laxkuberna tillsammans med färska örter och rivet limeskal.

Skär lax och torsk i kuber à drygt 20 g (typ…). Salta, peppra och ställ dem kallt 15 min.

Värm oljan till 60° i en trång kastrull. Lägg i laxkuberna och värm tills laxen uppnått 50° innertemperatur, på låg värme någon minut. Ta upp laxkuberna och lägg dem på hushållspapper och låt dra ut lite olja under ngn minut.

Grilla torskkuberna i en grillpanna på hög temperatur i smält smör.
Skeda smör över kuberna – dom får inte bli torra!

Servera ihop med örtdressing o färska ärtskott.

Örtdressing
65 g rucculasallad
1 tsk salt
5 msk olivolja
1,5 msk pressad limejuice
3 msk persilja
2 klyftor vitlök, pressade
1/2 dl färsk timjan

Mixa alla ingredienser i en mixer, lättast är att använda en stavmixer.
Häll upp i en dressingflaska av äkta plast och fördela dressingen dekorativt.

 

 

 

1 kommentarer

GBM

08 Jun 2013 13:01

Ja,nog ser jag att ni ätit gott och dessutom pannacottan !

Kommentera

Publiceras ej