Blev lite hemgjord potatissallad över efter helgens festligheter - så det var bara att komplettera upp med lite kött & svamp. Köttet marinerades på ett lite ovanligare slag.
 

Recept för 4 personer:
500 gram utskuren ryggbiff
Salt
Vitpeppar
Smör
Körsbärstomater

Marinad:
½ dl olivolja
½ dl japansk soya
1½ msk Japansk fisksås

4st stora champinjoner
1 msk kapris
½ dl finhackad gul lök
50-60 gram Vitlöksost (Cantadou)
Skär av foten på champinjonerna och gröp ut resterna.
Fyll upp svampen med kapris, lök och osten.
Sätt in i ugnen på 175° i 16 minuter.

Lägg biffarna i en skål o täck med marinaden.
Låt stå o dra 5-6 timmar (gärna över natten)
Värm upp grillpannan till hög temperatur.
Stek ryggbiffarna på hög temperatur på båda sidor så att dom verkligen får ”grillränder”.
Klicka i lite smör i en ugnsfast form o sätt in tillsammans med champinjonerna och körsbärstomaterna 175° i 16 minuter.

Potatissallad
Ca 1 kg färskpotatis
2 knippen skivade rädisor
Färsk Timjan
1 dl hackad ”grönsakslandsfärsk” gräslök
Borsta av färskpotatisen så att det mesta av skalet lossnar och koka dem därefter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, skär i mindre bitar och ställ i kylen för att svalna.
Skiva rädisorna tunt.

Dressing:
3 äggulor
3 msk Dijonsenap
0,5 dl 12% Ättiksprit
1 tsk salt
Svartpeppar
3 dl rapsolja
Vispa ihop äggulorna med (elvisp!) Dijonsenapen, ättikspriten, salt och peppar
Tillsätt rapsoljan droppvis till att börja med under ständig vispning, men sedan i en fin stråle till den börjar att ”ta ihop” Rör ned dressingen ihop med potatisen, rädisorna, timjanen och gräslöken.
Ställ att svalna.

Avnjutes lämpligen med ett svalt rödvin eller med en iskall ljus lageröl!

 

Kommentera

Publiceras ej