Lördag! Gott om tid o gott om mat!
Vi gjorde en riktig kylskåpsrensning i kväll och lagade till en ”tre-rätters”...
Det mesta nytt o oprövat – förrätten (två egentligen) blev väldigt speciell!

Recept för 4 personer:
3 st mogna avocados
1½ st selleristjälkar
½ påse valnötskärnor
4 dl fiskbuljong
½ citron (saften)
1 krm tabasco
Chiliflakes & Salt efter behag
5 blad gelatin 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och ställ åt sidan i 5 minuter.
Häll ner valnötterna i stavmixerns ”stora bytta” och finhacka dom.
Dela avocadon på mitten, gröp ur köttet o placera i ”byttan”.
Skär stjälksellerin i cm-breda bitar och häll ner.
Blanda ner övriga ingredienser (spara ½ dl) och mixa till en jämn o fin ”soppa”.
Häll resterande buljong i en kastrull o värm upp.
Krama ur gelatinbladen lite ”lätt” o låt smälta i buljongen.
Blanda ihop med ”avocadosoppan” – rör om ordentligt!
Häll upp i portionsformar sköljda med kallt vatten.
Servera med rökt lax, citronskiva o dillkvist.

 

Pilgrimsmusslor med grön sparris och bacon
3 stora pilgrimsmusslor
9 st små gröna sparrisar
1 vitlök, pressad
50 g bacon, hackad
smör
½ dl balsamicovinäger
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll bort vattnet o spola över iskallt vatten.
Fräs bacon och vitlök i lite smör.
Lägg i sparrisen och vänd runt.
Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den en aning – så att det ”koncentrerar” smaken!
Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och färskriven Pecorino.

Kommentera

Publiceras ej