Blev bara så sugen på detta idag…
Går ganska fort att göra o är väldigt gott – och LCHF:ight!


Recept för en (1) person.
6st grön sparris (fryst)
4st baconskivor
Malen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter.
Spola kallt rinnade vatten över dem ½ minut. Lägg ut baconet 2 + 2, tätt bredvid varandra på en skärbräda.
Lägg på 3 sparris på varje dubbelskiva, strö på lite svartpeppar och linda ihop.
Baka i ugnen i ca 12-13 minuter. Till baconet börjar få färg. 

 

Morotscremé
3 stora morötter
50 gram Brieost
Ca: 1 “tum” ingefära (rives fint)
Skala och aptera morötterna i bitar om 3 cm – och koka i lättsaltat vatten till de är helt mjuka.

Skala och riv ingefäran fint. Låt osten stå framme o bli rumstempererad.
Kör morötterna, ingefäran och osten i en mixer till en fin slät kräm.
Servera varm ihop med Sparrisen.

 

”Snabbsallad”
¼ gul lök
4 körsbärstomater
¼ gul paprika
1 krm vitvinsvinäger
1 krm torkad dragon
Skiva grönsakerna, häll vinäger och dragon över och blanda om försiktigt.

Servera med riven prästost över  sparrisen.
En mycket god middag en vanlig måndag!

Kommentera

Publiceras ej