Fläskfiléen som ingen orkade äta efter våffelkalaset igår tillreddes idag i stället med en asiatisk touch!
Kryddstarkt o hett, sött o salt med lite läskande mynta på topp! 
Ett stort steg ifrån LCHF – men man måste få ”synda” ibland…

 

Recept för 4 personer
ca 600 gram fläskfile
1 STOR gul lök, grovhackad
1 STOR gul paprika, grovhackad
Rivet skal & saften från en apelsin
1 msk strösocker
1 krm paprikapulver
1 Habanero, finhackad
4 msk sweet chilisauce
1½ tsk curry
2 msk soya
2 dl Cremé Fraiche
1 dl ljus lageröl
2 msk solrosolja till stekning
Smör
Salt & vitpeppar

 

Till servering:
Isbergssallat
Broccoliknippen
1 msk finhackad mynta

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
Salta o peppra, vänd runt och låt ligga o dra en stund.
Sätt fart på stekpannan o klicka i en rejäl klick smör.
Bryn filébitarna ett par minuter per sida och vänd några gånger.
Lägg åt sidan.
Bryn löken i solrosoljan några minuter – tills den börjar ”få färg”.
Tillsätt paprikan, det rivna apelsinskalet, habaneron och sockret.
Låt bryna några minuter. Skeda i Cremé fraichen, chilisåsen, curry, soya, paprikapulver och öl.
Koka upp såsen och lått småputtra på låg värme några minuter.
Lägg i fläskfiléen och låt puttra ca 10 minuter.

Koka riset enl instruktioner på paketet – men låt en tärning av hönsbuljong koka med i stället för vanligt salt.

Servera rykande varmt – med den finhackade myntan på topp - kontrast till den heta chilin!
Ett ljus kallt (gärna asiatiskt) lageröl sitter perfekt!

Kommentera

Publiceras ej