Upptäckte häromdagen  på ICA, en illgrön burk med ngt som liknade kaviar.
Det var tångkaviar med wasabismak! Var bara tvungen att komponera en ”lätt japaninspirerad” måltid runt detta!
Mycket distinkta och lättseparerade smaker. En snabb och väldigt god tisdagsrätt.

  

Recept för två personer.
250 gram rökt lax i tunna skivor
2 dl créme fraiche
1 lime
½ krm salt

Häll ner créme fraiche i en bunke och riv ner skalet från en väl tvättad lime.
Dela limen och pressa ner saften från en halvan.
Tillsätt lite salt.
Vispa därefter med elvisp till en tjock och krämig konsistens.
Låt svalna i kylen.

 

Broccoli- och sellerimos
300 gram broccoli
2 stjälkar selleri
100 gram President brieost
½ krm muscot
½ krm salt
Koka Broccolin i lättsaltat vatten.
Låt bara få ett uppkok o ställ åt sidan.
Skär ned sellerin i 1 cm breda skivor och lägg ner i det varma vattnet.
Sila sedan genom ett durkslag för att få bort så mycket vätska som möjligt.
Häll sedan ner broccolin och sellerin tillsammans med brieosten, muskot & lite salt.
Kör på högsta fart i mixern ca ½ minut –  eller tills det får en ”krämig” o härligt grön konsistens.

 

Rödlöksmarmelad
1 stor rödlök
1 krm timjan (torkad)
1 lagerblad
1 msk råsocker
1 msk olivolja
1 dl rött vin
1 tsk balsamvinäger

Skala löken och skär den i tunna skivor.
Fräs i olivolja på låg värme ihop med timjan.
Lägg i lagerbladet och häll på vinet.
Låt koka på låg värme ca 8-10 minuter eller till vätskan kokat in i löken.
Tillsätt vinägern och råsockret o låt koka ytterligare ngn minut.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp laxen i rullar med en rejäl klick créme fraiche på topp.
Dekorera med wasabikaviaren och en tunn limeskiva.
Servera moset varm och Rödlöksmarmeladen lite ljummen.
Smaklig måltid!

1 kommentarer

GBM

26 Mar 2013 23:35

Onekligen eljest. Men säkert jättegott.!

Kommentera

Publiceras ej