Marinerade ryggbiffar med  ugnsbakade rödbetor & getostsallad 

4st  Rödbetor
300-400 gram ryggbiff
Solroskärnor
Salt & peppar
Salladsblandning
Chévreost

 

Marinad:
Salta o peppra biffarna o vänd ned dem i marinaden.
1 dl rödvin
1 pressad vitlök
2 msk flytande honung
1 msk soya
½ msk chili flakes
Salt o vitpeppar
Lägg i dubbla plastpåsar o låt marinera över natten.
Vänd då o då! 

Rödbetorna saltades och skars i ”fyra delar” – skär inte helt igenom!
Ställ in i ugnen i 200 grader, i ca 30 minuter  - svep in i aluminiumfolie ihop med en smörklick o salt. Tag ut rödbetorna o låt dem svalna något.
 

En stor smörklick som får smälta o ”ta färg” innan vi lägger ned biffarna.
Stek totalt 4 minuter / sida i marinaden.
Sätt i ugnen ihop med rödbetorna sista 15 minuterna.

 

Solroskärnorna  rostade jag i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blev lagom bruna och fina. Rör ihop lite olivolja tillsammans med salladsblandningen. Rör ned klickar av getosten samt dom rostade solroskärnorna.

 

 

Limekräm:

1 dl crème fraiche

2 tsk finhackad gräslök

1/2 citron, saft och skal

1 lime, saft och skal

salt och malen vitpeppar

 

Tvätta skalen på lime och citron, pressa ut saften och riv skalet. Spar lite skal till dekoration. Vispa samman (med elvisp) crème fraiche, citrusskal och citron & limesaft. Smaka av med salt och peppar. Konsistensen skall vara ganska fast – inte rinnig!

 

Fyll rödbetorna med citruskrämen och dekorera med citrusskal.
Servera resten av krämen bredvid.

 

1 kommentarer

GBM

01 May 2013 22:32

Ja,det här ser ju jättegott ut !!

Kommentera

Publiceras ej