En ”skåprensning” med lite kompletterande inköp…
Enkel och snabb att göra. Många exotiska smaker blandas i denna rätt.

2 burkar ABBA rökta musslor
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 tomater
1 grön paprika
30 g smör
1 dl créme fraiche (Paprika och chili)
½ kruka basilika (finklippt)
1 pkt saffran
Salt
Vitpeppar

Skala och hacka schalottenlökarna och vitlöken fint.
Skär tomaterna i tunna skivor o dela dem på mitten (halvmånar)
Ta bort fröhus o väggar från paprikan och hacka den.
Smält smöret och låt schalottenlöken o vitlöken fräsa en stund utan att dom tar färg.
Lägg ner tomatskivorna o paprikan och låt dem fräsa med några minuter.
Tillsätt créme fraichen och basilikan, salt och vitpeppar.
Låt fräsa under lock 5-6 minuter.
Blanda ner musslorna o låt värma upp strax före servering.

 
Servera med saffranskokt ris, basilika och en limeskiva.
Avnjutes bäst med en ljus, kall lageröl.

Kommentera

Publiceras ej