Hej - igen!...efter ett uppehåll sedan 4:e augusti verkar det som att inspirationen sakta börjar att återvända...
ICA hade i senaste numret av Buffé ett recept som lät intressant.
Naturligtvis ”måste” jag gå o ändra på det – annars är det inget kul…

Receptet räcker för 4 personer:
680 g fläskfilé
350 g selleristjälkar
3 finskivade stora champinjoner
3 finskivade vitlöksklyftor
3 msk färsk ingefära, skuren i stavar
1 medelstor gul lök
vitpeppar
svartpeppar
rapsolja till stekning

Marinad
1½ msk torr sherry
1½ msk kinesisk soya
2 tsk potatismjöl

Sås
3 tsk ostronsås
3 msk kinesisk soya
3 tsk koncentrerad kycklingfond
1½ tsk strösocker
3 msk torr sherry
3 tsk potatismjöl
1½ dl vatten

Börja med att skära fläskfilén i 5-6 cm långa bitar.
Strimla den sedan i ”stavar” ca: 1cm i fyrkant.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden + 1 tsk vitpeppar.
Lägg köttet i en plastpåse och låt marinera några timmar.
Vänd då o då på påsen.

Skölj och ansa sellerin i 5-6 mm tunna skivor.
Skala och skiva vitlöken i TUNNA skivor.
Skär ingefäran i stavar.
Skala och skär löken i tunna halvmåneskivor.
Champinjonerna skivas också tunt.

Koka upp vatten och lägg ner sellerin i omkring 1 minut.
Häll bort vattnet och spola kallt vatten över.

Blanda ingredienserna till såsen med 1 tsk grovmalen svartpeppar.

Hetta upp wokpannan eller en stor, djup stekpanna med 3 msk olja.
Woka köttet till det är genomstekt.
Tag upp köttet o lägg i en skål eller dyl.
Gör ren pannan!

Hetta upp woken igen med samma mängd olja.
Lägg i alla grönsakerna + champinjonerna.
Woka ca 30-40 sekunder.
Blanda sedan ned köttet och därefter såsen.
Låt alltsammans bli genomvarmt och låt såsen reduceras lite.

Serverades ihop med grönsaksbuljongkokt ris med limeblad.

 
Som tillbehör – limeklyftor och skivad chili i fisksås.
Smaklig måltid!

Kommentera

Publiceras ej