Hittade ett recept i en ICA-skrift i början på veckan som jag blev sugen på att göra min egen tolkning av.
Kycklingfärs här i Kalix är bara att glömma – men fläskfärs på extrapris fungerar det också!

 

Receptet är för 4 personer

700 gram rödbetor
2 msk solrosolja
Salt & svartpeppar.

Biffarna
600 gram fläskfärs
1 gul lök
1 burk soltorkade tomater i solrosolja
1½ dl grädde
2 msk potatismjöl
Salt o vitpeppar

Pocherade ägg
4 ägg
1 liter vatten
2 msk ättika 24%

Getostdressing
1 dl mjöl
150 gram getost (fanns inte många att välja på här…)
Koka upp mjölken, smula ned getosten och låt den smälta.
Smaka om nödvändigt av med lite salt.
Låt svalna!

Sätt ugnen på 225° o sätt in en plåt o låt värma.

Rödbetorna skalas och klyftas.
Lägg i en bunke och blanda med svartpeppar och solrosolja.
Höll rödbetsklyftorna på den uppvärmda plåten.
Rosta dem mjuka i ugnen 25-30 minuter.

Biffarna
Kör soltorkade tomaterna i en mixer till en kräm.
Skala och riv löken. Blanda sedan fläskfärsen med 4 (rejäla) matskedar av tomatcrémen och löken, salt, peppar, potatismjölet och grädden.
Låt stå o dra en stund o forma sedan biffar 2-3 / portion.
Stek biffarna i smör 2-3 minuter / sida.

Pocherade ägg
Koka upp vattnet ihop med ättikan i en kastrull.
Knäck ett ägg i sänder och låt dem sakta glada ner i vattnet med en hålslev under.
Koka på låg värme 3 minuter. Lyft upp äggen o placerade dem försiktigt i en skål med kall vatten. Lägg försiktigt på en kökshanduk o låt vattnet rinna av.

Lägg upp rödbetorna på en tallrik, lägg försiktigt på ett ägg.
Servera med dressingen, Haricots verts och babyspenat.

 

Kommentera

Publiceras ej