Alltid trevligt med nyfångad o färsk fisk i Narvik! Nackdelen är ju naturligtvis att man bor i en stuga och det ”mesta” saknas därför..Nåväl – denna gång med lite planering så blev det  något ”väldi, väldi mumzig”…
Filéerna  - som vanligt – salta efter behag o låt ligga över natten.
Stek ett par minuter / sida ( i rikligt med smör) o låt vila lite innan servering.

 

Avocado & wasabisås:
2 mogna avocados
1 msk pressad citronsaft
2 dl vispgrädde (äkta Norsk krem fløte)
Salt + vitpeppar efter behag…
2-3 cm Wasabi – beroende på ”tolerans”…

Dela avocadona, ta bort kärnan och skrapa fruktköttet i en ”bytta”, mosa med gaffel och ”finmosa” sedan med en mixerstav.Pressa ned citronsaft o salta & peppra + grädden. Blanda ihop – men INTE så hårt att grädden ”tar ihop”! Låt stå o dra 1 timme.
Häll över i en liten kastrull och värm till strax under kokpunkten, såsen får inte koka!

Servera med små kokta morötter, finhackad färsk persilja och kokt potatis.

Kommentera

Publiceras ej