Ett återbesök till LCHF blev det denna dag.
Mycket smakrik och intressant rätt en vanlig söndag.
Receptet räcker för två personer – eller middag + en ”ta med på jobbet låda” för 1 person.


2 bitar laxfile á 125 gram (tinad)

200 gr broccoli (frusen)
100 gr Philadelphiaost (Naturell, light)
50 gram valnötskärnor
1 avocado
Ett knippe persilja
Salt
Vitpeppar

Sås
2 dl grädde
1 påse saffran
½ msk maizenaredning
Saften o skalet från en riven apelsin
Ett knippe hackad gräslök
1 smörklick

Koka upp broccolin i lättsaltat vatten.
Dela avokadon o gröp ur.
Blanda sedan broccolin, avocadon, valnötterna, persiljan o osten med en matberedare eller en stavmixer.
Smaka av med salt o peppar.

Blanda grädde, apelsinsaften, det rivna skalet och saffranet och låt få ett uppkok.
Värm på låg värme och tillsätt gräslöken och maizenan.
Smaka av med salt o peppar.
Klicka i smöret o låt smälta strax före servering.

Stek laxen på hög värme i en grillpanna utan fett.
Smaka av med salt och peppar.

Dekorera med persilja o gräslök.
Servera gärna med ett torrt, fruktigt vitt vin ex v Brochet, Sauvignon Blanc

Kommentera

Publiceras ej