Lax är aldrig fel!
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag.
Den kalla romsåsens styrka kan anpassas om man tycker att den är för kraftigt.

Recept för 4 personer
8 portionsbitar Lax, rumstempererade
8 stora potatisar, skalade och delade
1 tub pepparrot
4 msk smör, rumstempererat

Kall sås
2,5 Créme Fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
12-15 stora tinade räkor, finhackas
1 röd chilifrukt, finhackad (använd ½ för att minska styrkan)
1 burk röd stenbitsrom
1 kruka dill, finhackad (spara några vippor som dekoration)
1 msk Sambal Oelek (kan uteslutas)
1 krm vitpeppar

Blanda ihop ingredienserna i en skål och låt stå i kylen 1-2 tim före servering.

Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund.
Stek laxen på hög värme i en grillpanna några minuter/sida.
Lägg i folie och håll varmt.

Varva potatis, smör och pepparot och pressa ut på tallriken.
Lägg den varma laxen ovanpå.
Klicka ut romsåsen ovanpå laxen.
Servera omedelbart med, några extra räkor, lime, dill och några broccolibuketter.

 

Kommentera

Publiceras ej