Fortsätter mina utforskningar i den Asiatiska världen…
Med lite förberedelser tar själva rätten ca: 30 minuter att ordna – och det mesta sköter sig själv. Denna rätt är inte så ”het” som många andra – fast går att Hotta till – betydligt.
Detta recept är dock ”medium”.

För 4 personer:
600 gram kycklingfilé
2” (tum) riven ingefära
150 gram sugar snaps
2 vårlökar, hackade
4 msk Hoi-Sin sås
Salt, peppar
2 msk ostronsås
1 dl vatten
2 msk rapsolja
½ röd chilifrukt, skivad
250 gram äggnudlar
Solrosskott, till servering
 
Blanda Hoi-Sin såsen och riven ingefära i en skål.
Salta o peppra efter behag.

Pensla kycklingen – rikligt, med ingefärs/Hoi-Sinsås blandningen.
Bryn Filéerna i en stekpanna på hög värme 4-5 min/sida så dom får färg.
Därefter in i ugnen på 225° i ca 15-20 minuter tills de är genomstekta.
Pensla kycklingen 2-3 ggr under tiden!
Ta ut från ugnen o låt vila några minuter innan servering.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Värm upp en Wokpanna med 2 msk rapsolja i, häll i löken & chilin o bryn en stund till löken ”fått färg”.
Vänd ner nudlar, sugar snaps, vatten och ostronsås.
Bryn några minuter tills nudlarna börjar bli gulbruna – tag därefter bort från värmen.
Skär kycklingen i 1-1½ cm tjocka skivor.
Servera omedelbart med varma nudlar.

Dekorera med Solrosskotten och några kluvna sugar snaps.