En idé som jag såg på tasteline.com - men gjorde om en aning.
Somrigt o lite "äckligt gott"!

 
För 4 personer:

Hallongelé
20 st hallon (frysta, tinade)
1 pkt Kiviks Hallon & Persika (blanddryckskoncentrat)
½ liter vatten
1 dl socker
3 gelatinblad
Lägg hallonen i botten på 4 champagneglas.
Värm upp blanddryckskoncentrat), vatten och socker.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blandningen.
Fördela blandningen i glasen. Ställ i kylskåp för att stelna några TIMMAR!
Måste vara kallt för att inte smälta när Pannacottan hälls på!

 

Vit chokladpannacotta
4 dl grädde
60 gram vit choklad
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 st gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med vit choklad och socker – får absolut inte brännas i botten!
Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker under omrörning.Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma chokladgrädden.
Ställ åt sidan o låt svalna - dock inte bli kallt - för då stelnar det!
Häll den avsvalnade gräddblandningen ÖVER den kalla hallongelén och låt svala några timmar.

 

 

Kommentera

Publiceras ej