Snabb vardagsmat! Efter att ha hämtat båten o flyttat den några mil är man inte direkt jättesugen på att stå i köket 1 timme….Efter ett besök i ortens ICA-butik dök dock lite inspiration upp!
Koka 4 dl Parboiled & wildrice enligt recept – men använd grönsaksbuljong (tärning) i stället för salt.

... 3 msk Olivolja
½ gul lök, grovhackad
... 1 STOR vitlöksklyfta, skars i tunna skivor
Bryn detta tills det börjar ”få färg”
Tillsätt en finhackad röd chilifrukt o låt bryna med.

300 gram lövbiff inhandlades och strimlades fint.
Låt bryna med några minuter ihop med löken tills färgen känns rätt.
Tillsätt 4 dl köttbuljong o låt puttra ihop.
1 msk Sambal Oelek + 1 msk soja får puttra med.
Tillsätt ½-1 msk brun maizena o låt ”ta ihop”.
Tillsätt en knippe diagonalskurna sockerärtor o låt ”puttra” med på slutet.
Servera VARMT ihop med riset o en läskande Asiatisk ljus lageröl.

Kommentera

Publiceras ej