Efter en stadig middag behövs något lent o gott - o finns det något bättre än egen hjortronsylt? (årg. 2011)


Recept för 4 personer
5 dl  grädde 
2,5 dl hjortronsylt
2 tsk strösocker
2 st  gelatinblad  

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden ihop med hjortronsylten.
Ta undan från värmen och tillsätt socker under omrörning.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen.
Sila ifrån o pressa ur kärnorna genom en finmaskig sil.
Häll upp i dessertskålar, kyl några timmar. 

Hjortronsås
1 dl frysta, upptinade hjortron
2 msk vatten

Knäckkakor
2 dl strösocker
½ dl grädde
½ dl ljus sirap
1½ dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienserna väl i en skål.
Klicka ut teskedsstora bollar av smeten på en smord plåt.
Sätt INTE för tätt – dom flyter ut!
In i ugnen på 175°ca 5-7 minuter.

Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn.