Förra helgen när jag ”skapade” denna maträtt var inte mina grabbar här.
Nu ville dom ha den till lunch innan dom åkte hem till sin mor igen.
Eftersom jag alltid har laxfiléer i frysen – så var det inga större problem.
Man får ju möjlighet att experimentera lite!

2 laxfiléer á 140 gram
30 gr smör
1 dl grädde
1 dl grekisk yoghurt
½ dl cashewnötter
5 cm färsk riven ingefära
1 tsk rosépeppar (mortlad)
1 Fiskbuljongtäning
Dill
Salt
Vitpeppar

Skär laxfilén tvärsöver i tärningar.
Värm upp en stekpanna på näst högsta läge o klicka i 30 gram smör.
Bryn laxtärningarna ca 2 minuter / sida, salta o peppra lätt.
Lägg sedan upp dem på ett fat.
Dämpa värmen på plattan till 2 och häll grädden i den varma stekpannan och klicka i yoghurten.
Rör ned kryddorna och nötterna.
Blanda ner laxbitarna försiktigt o låt det hela puttra ihop under 3-4 minuter.

Häll såsen på tallriken och laxtärningarna överst.
Serverades hett – med finhackad persilja i spagettin, dillknippa på topp.