Har länge funderat på att göra något riktigt Kinainspirerat – och ikväll var det dags.
Grabbarna mina blev sugna på Kinamat o vi valde att göra något åt det…
Marinaden är lite annorlunda – men gör att köttet blir otroligt mört!
Skär lövbiffen i 1 cm breda strimlor och blanda med Srirachasås (chilisås), grädde och bikarbonat.
Ställ in kylen 5 timmar.
Häll sesamoljan i en het stekpanna (stor panna med glaslock) och lägg i vattenkastanjer och bambuskott och låt fräsa 5 minuter under omrörning.
Tillsätt därefter purjolöken och ostronsåsen. Låt allt detta puttra ihop under ytterligare 5 minuter.
Lägg därefter åt sidan.
Börja nu med att bryna köttet, lite i taget. Stek på hög temperatur och rör om ofta!
Lägg åt sidan – ihop med grönsakerna ex v..
Häll i 6 dl vatten, sojan, smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken i stekpannan.
Tillsätt soja och ostronsås.
Låt koka några minuter och lägg i vattenkastanjerna, bambuskotten, purjolöken och köttet.
Gör en redning av potatismjölet med resten av vattnet och häll det i grytan och låt det koka upp.
Servera med jasminris och Asiatisk öl.
Recept för 4 personer:
450 g lövbiff
½ dl Srirachasås (chilisås)
½ dl grädde
1½ tsk bikarbonat
1 purjolök (gröna delen)
227 gram (1 burk) vattenkastanjer ICA
227 gram (1 burk) bambuskott ICA
3 msk soja, kinesisk
1 msk ostronsås
1 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 msk potatismjöl
8 dl vatten
Sesamolja
Kommentera