Större delen av dagen har temperaturen varit 10 grader lägre än igår.
Så – vi bestämde oss för att göra en värmande gryta med lite ”sting” i.
När det var dags för middag sprack himlen upp o det blev +20 grader, så grytan blev verkligen Het…
Ett verkligt ”värmande” recept!
Recept för 4 personer:
400 gram köttfärs
50 gram smör
2½ dl långkornigt ris
1 purjolök
2 röda chilifrukter
1 pkt krossade tomater
2½ dl köttbuljong
80 gram Kidneybönor
80 gram Borlottibönor
80 gram Cannellinibönor
1 tsk salt
1 krm anchochilipulver
1½ krm paprikapulver
2 krm spiskummin
1 krm socker
1 krm oregano (finmalen)
2 klyftor vitlök (pressade)
1 stor gul lök (riven)
Jalapeño
Broccoli
Tortilla Chips Chili (Santa Maria)
Torkad timjan
Riv den gula löken och bryn i 25 gram smör i grytan på hög värme.
Skiva purjolöken tunt – men spara av det gröna till sedan!
Bryn sedan köttfärsen, purjolöken och därefter riset i det resterande smöret.
Tillsätt buljongen, dom krossade tomaterna och alla kryddor.
Pressa sedan i vitlöken och häll i bönorna.
Dela chilifrukterna på längden, avlägsna alla frön och grovhacka den därefter.
Låt alltsammans småkoka i 20 minuter, eller till riset känns genomkokt.
Strö finhackad purjolök (den gröna delen) och torkad timjan över grytan vid servering.
Servera tillsammans med Jalapeño, Broccoli och Tortilla Chips
Kommentera