Det roliga med pasta är att den går att variera i det oändliga!
Mina grabbar önskade pasta o köttfärssås ikväll – men med ”något annorlunda”...
Så vad göra? Jo - köpte ju vit tryffelolja häromdagen.
Tryffeloljan får verkligen pastan att lyfta – och ger en speciell touch & smak av lyx! 

Köttfärssås ”Basilika”
400 gram nötfärs
1 stor gul lök (riven)
2 (stora) vitlöksklyftor
50 gr smör
1 msk vetemjöl
1 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm kanel
Salt
200 gram tomatpuré
1 pkt krossade tomater
2 st finhackade chilifrukter
80% av en kruka färsk Basilika (finhackas) 

Tryffelpasta
500 gram Penne Rigate
1 msk olivolja
1 msk Vit tryffelolja
1 krm salt 

Riv löken fint och bryn den i smöret tillsammans med chilin.
Tillsätt därefter köttfärsen och bryn alltsammans till en ”gyllenbrun” färgton.
Strö över kanelen och vetemjölet och låt det bryna med en stund.
Salta och peppra ”efter behag” och kläm ner tomatpurén + krossade tomaterna
Pressa sedan ned vitlöken, finhacka basilikan – lägg på locket o låt detta koka ihop 5-6 minuter på låg värme. 

Koka pastan på mellanvärme 10-11 minuter - lite "Al dente"..
Häll olivoljan och tryffeloljan över pastan i grytan och rör om försiktigt.
Servera med strimlad isbergssallad, färska basilikablad och chilioliver.

Kommentera

Publiceras ej