En klassiker, om än med lite nytt innehåll.



 
Sätt riset att koka och tillsätt kalvfond.
Skär av ett lock på varje paprika och rensa bort fröhus o frön.
Skär också av lite grann i botten så att dom kan stå av sig själv.
Låt 4 st (1 gul, 1 grön, 1 röd, 1 orange...) paprikor förvällas i 5-6 minuter i kokande vatten,
Finhacka en stor gul lök. Hacka champinjonerna lite grövre. Stek ihop med smör och lägg åt sidan.
Bryn köttfärsen, salta och vitpeppra. Rör därefter ner svampen och löken. Strö över vetemjölet.
Tillsätt finkrossade tomater, soja, finhackad chili och tomatpurén samt pressa i vitlöken + 1 dl vatten.
Låt därefter köttfärssåsen stå och puttra några minuter.
När riset har kokat färdigt – häll ihop detta med köttfärsen och blanda i riven västerbottensost.

Skeda upp blandningen i varje paprika och toppa med lite extra västerbottensost.
Gratinera i ugnen vid 225° i 25 - 30 minuter.
Servera med tomater, gurka och en krispig sallad samt rostat bröd.

Receptet består av:
400 gram nötfärs
3 dl långkornigt ris
4 st paprikor
4 champinjoner
1 gul lök (stor)
1 röd chilifrukt
50 gram smör
1 tsk soja
1½ msk kalvfond
2 vitlöksklyftor (stora)
150 gram riven västerbottensost
3 msk tomatpuré
Salt
vitpeppar

Kommentera

Publiceras ej