En lättare lunchrätt för 3-4 personer en mulen försommardag.
Denna gör sig utmärkt som förrätt också – men då räcker den till 4-6 personer.
Jag använde mig av ett Mousserande vin i stället för champagne - med det kan man ju lätt ändra på!
Skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna på lite över medeltemperatur, lägg i löken och häll över det mousserande vinet. Sjud och låt vätskan avdunsta. Ta bort från värmen och låt det svalna. Rör sedan ihop löken och färskosten i en skål. Trä en plastpåse över och ställ in i kylen.
Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa ihop in en skål tillsammans med pressad vitlök och 1 tsk limejuice. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda dom tinade räkorna med 1 tsk limejuice lite salt och några stänk Tabasco.
Finhacka chilifrukten och 4-5 körsbärstomater. Skala gurkan och hacka den i tärningar. Rör ihop chilin, tomaterna och gurktärningarna tillsammans med finhackad dill och 2 msk majonäs och lite svartpeppar.
Låt alltsammans stå i kylen och svalna ordentligt.
Fördela därefter Avocadoröran i 3-4 cocktailglas, därefter osten o lökröran. Grönsaksröran läggs på och därefter räkorna. Toppa sedan varje glas med svart kaviar, en dill knippa, en limeskiva och några stänk tabasco!
Servera med rostat bröd eller baguette.
Består av :
300 gram skalade räkor
1 rödlök
1½ dl mousserande vin
200 gram Philadelphiaost
2 stora Avokado (mogna)
1 vitlöksklyfta
2 tsk limejuice
Svart kaviar
4 körsbärstomater
8 cm gurka
1 röd chilifrukt
Dill
Salt
Vitpeppar
Tabasco
2 msk Majonäs
2 kommentarer
Gun-Britt
02 Jun 2012 14:23
Vackert och säkert jättegott !!
Lisa Carlén
03 Jun 2012 19:31
Det ser verkligen gott ut :-)
Kommentera