En sådan DÄR dag…när det skall jävlas något alldeles extra…..
O till på köpet - efter lunchen – ett ljud från bilmotorn som påminde om min barndoms stenkrossar i fjärran – fast detta var nära, oerhört nära….Vattenpumpen! – ett mekanikras, till det facila priset av 2700:-

Väl hemkommen blev det ngt gladare när jag ”upptäckte” ett paket Pilgrimsmusslor och en ”tröstmiddag” utformades...Baserat på Tommy Myllymäkis beprövade recept – gula russin o blomkål var allt som behövde inhandlas! Egentligen en förrätt, men idag blev det en varmrätt!

Recept för två personer:
12 st pilgrimsmusslor
0.5st blomkål
100g chorizo
1dl citronsaft
1dl gula russin
1dl kapris
2msk + 1dl olivolja
Bladpersilja
Salt & peppar

 

Gör så här
1. Plocka buketter av blomkålen och skär dessa i 1.5 cm tjocka skivor. ”Trimma” kanterna.
Tärna chorizon i ca 5x5 mm.

2. Stek den skivade blomkålen och den tärnade chorizon i 2 msk olivolja på medelhög temperatur.

3. Häll 1 dl olivolja i en kastrull o koka upp - ihop med russinen till dressingen, när de ploppar upp, tillsätt kaprisen och sjud vidare i cirka 20 sekunder, mixa dressingen slät tillsammans med citronsaften.

4. Plocka persiljan från stjälkarna och strimla/hacka det fint.

5. Grilla pilgrimsmusslorna på hög temperatur hastigt i 2 msk olivolja, 25-30 sekunder per sida.
Salta o peppra lätt.

6. Lägg upp – börja med vineigretten längst ner, därefter blomkålen, ovan på detta musslorna.
Strö över chorizon o persiljan o servera med lämplig dryck.

Kommentera

Publiceras ej