En förbaskat god och aningen syrlig pastarätt, inspirerad av ICA Buffé – blev lite "tager hvad man haver" dock...Mängden Broccoli kan dubbleras – jag hade inte mer än så hemma…. 

Ingredienser för 3 personer:
300 g pasta farfalle
150 g fryst broccoli
120 g salami i skivor (Pepparsalami)
200 g keso
2 ägg
1,5 dl riven ost – Alerum Präst
½ dl finhackad persilja
finrivet skal av 1 citron + juice från hela
salt och peppar
Olivolja

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten.
Tillsätt broccolin när ca 5 minuter återstår.
Ta upp 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och broccolin i ett durkslag.

Skär salamin i strimlor. Häll tillbaka det sparade kokvattnet, pastan och broccolin i kastrullen.
Tillsätt salami, keso, citronskal, citronjuice, ost och persilja.
Rör ned två ägg och blanda.
Ringla lite olivolja över.
Smaka av med salt och peppar. Servera genast - gärna med stark Feferoni

 

 

1 kommentarer

anita

02 Sep 2012 18:45

tummen upp

Svar: Tack, det var väldigt gott! Lite ovanligt med citron, keso och Salami.
Janne

Kommentera

Publiceras ej