Grabbarna håller "koll" på vad jag lagat sedan dom var här senast.
Dom blev jätteintresserade på detta recept o jag fick en chans att finslipa receptet en aning!
Så - med en "ny formula" som det heter i viss reklam....

Här finns ingredienserna:
4 st medelstora potatisar ( räcker till 4 personer)
2 tsk riven pepparrot
2 äggulor
1 dl riven ost
2 msk cremé fraiche
Salt och peppar

500 gram utskuren ryggbiff
Marinad:
1/3 flaska Ale (Spitfire)
½ dl olivolja
1 msk kinesisk soya
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Färsk Timjan, finhackad
1 dl rödvin

Babyspenat

50 gram smör
1 dl grädde
1 schalottenlök

Lägg biffarna i en skål o täck med marinaden.
Låt stå o dra 5-6 timmar (gärna över natten)
Smörj 4 st utstickare med olja, o lägg formarna på en ugnsplåt.
Riv potatisen i en blandningskål, tillsätt pepparroten, cremé fraichen, äggulan, osten, salt och peppar och rör om ordentligt. Pressa genom en sil för att få bort överflödig vätska.
Fyll formarna med massan ända upp till kanten. Grädda i ugnen på 165 graders värme i minst 40 minuter.
Under tiden – värm upp grillpannan till hög temperatur o klicka i lite smör.
Stek ryggbiffarna på hög temperatur på båda sidor så att dom verkligen får ”grillränder”.
Häll lite olivolja i en ugnsfast form o sätt in tillsammans med potatisarna sista 15 minuterna.

Bryn återigen upp lite smör o häll i resterna av marinaden i stekpannan.
Hacka en schalottenlök o "ett knippe" färsk timjan o låt bryna med.
Häll på 1 dl rödvin o låt reducera några minuter.
Låt koka ihop under 5 minuter och sila genom en finmaskig sil.

Häll i grädden o låt koka upp.
Klicka lite smör i såsen o servera med smörbrynta ärtskott.

Låt en påse babyspenat brynas "lätt" i smör i en vid stekpanna och lägg som en "bädd" o lägg biffarna ovanpå.
Avnjutes lämpligen med ett svalt rödvin

 

Kommentera

Publiceras ej